Gyulai Várfürdő Szauna - Gyulai Várfürdő

FORGOT YOUR DETAILS?

Szauna

Finn szauna

Az eredeti finn szaunában 40-100°C közötti hőmérséklet van. 1 szaunamenet javasolt hossza felnőtteknek 8-12 perc (maximum 15 perc) gyerekeknek 6-8 perc

Bástyaszauna

A bástya szauna a kültéri szaunák legnagyobbja. Itt történik fürdőnk speciális "bástya" felöntése. Ezt az élményt nagy tűrőképességgel rendelkező vendégeink számára ajánljuk.

Casanova szauna

A Casanova szauna, már a nevében is utal rá, tele van bujasággal, érzékiséggel, amit egy csipetnyi erotikus hangulat tesz igazán pikánssá. Mindez köszönhető a különleges kialakításnak, a misztikusan csábító fényjátéknak.

Infra szauna I-II.

Azon Vendégeink számára ajánljuk az Infraszaunákat, akik nincsenek kibékülve a magas hőfokkal. Az infraszauna kellemes hőmérsékleten is nagyon jó hatással van, mind a verejtékmirigyek aktivizálódására, mind a bőrre. Az infravörös sugárzás a bőrszövet mélyére hatol, és ott is érezteti melegítő hatását. A használata közben a hőmérséklet egyenletes, ezért nem terheli a szervezetet. Ennek ellenére erősíti az immunrendszert, fokozza a méregtelenítést, és kiváló hatással van a bőrre is.

Panoráma szauna

A Panoráma szauna csodás kilátásával biztosítjaa lehetőséget, hogy a Vendégeink megcsodálhassák a Gyulai Várfürdő természetvédelem alá eső gyöngyőrű parkját. A hatalmas fák árnyékának játéka elvonja a figyelmet a mindennapi problémákról. A sótéglával díszített szaunaház nemcsak érdekes látványt nyújt, hanem az elpárolgott só kívülről puhítja a bőrt, belégzés útján pedig gyulladáscsökkentő hatású.

Gőzkabin

A Gőzkabin mindössze 40-50 °C-os hőmérséklet mellett 80%-os páratartalmat biztosít. A párás gőzben a verejtékmirigyek működése nem olyan intenzív, így nem terheli le a szervezetet, azonban jótékony hatása megegyezik a finn szaunáéval. A melegben a bőr pórusai kitágulnak, kitisztulnak, a faggyúmirigyek kiválasztása fokozódik. Élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak. A légutak nyálkahártyája kitisztul. Kiváló relaxáló hatása miatt kiemelten javasolt az alvászavarban szenvedőknek.
Részletes tajékoztató

Tájékoztató a szaunákról

A szauna elnevezése a finn „savu” (magyarul: füst) szóból ered. Ez a fürdőzési forma évszázadok óta kedvelt az északi országokban, és most már az egész világon. A szaunázás tulajdonképpen váltófürdőt jelent. A szaunakabin száraz forró levegőjében eltöltött rövid időt a lehűlés követi, akár a szabad levegőn, akár a hideg vízben.
Információk

Szauna szeánszok

Vendégeink a szaunaparkban elhelyezett táblákon tájékozódhatnak az aznapi felöntésekről.

Pihenő tér

A wellness és a szauna első sorban a testi felfrissülést szolgálja. Néha azonban jól eső érzés lehet kicsit elvonulni és a elcsendesedni. Erre nyújt lehetőséget az elkülönített pihenő rész. A meghitt, csendes hangulatot szolgálják a kényelmes bútorok, a lágy meleg színek ízléses kombinációja. A pihenő szoba illata a párolgó illóolajoknak köszönhetően segít az ellazulásban és a feltöltődésben. A kialakított zugokban a kedves Vendég elbújhat a világ elől, de a nagyobb közös pihenő részen, családok vagy baráti társaságok is elvonulhatnak a wellness medencében csobogó vizek zaja elől.
FEL shared on wplocker.com