Gyula

 Szállásfoglalás

Szálláshelyekben bővelkedik városunk, így Ön is egész biztosan megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt. A három-, illetve négycsillagos szállodáktól kezdve, a panziókon és vendégházakon át, az apartmanokig terjed a rendkívül széles kínálat, a www.visitgyula.com-on, Gyula hivatalos turisztikai honlapján, Ön is számtalan árfekvés és stílus közül válogathat. Városunkban működik egy, a turisták számára kifejlesztett kedvezménykártya-rendszer, a Visit Gyula Card. Kérje szállásadójától kedvezménykártyáját, mellyel számos szolgáltatást kedvezményesen vagy akár ingyenesen vehet igénybe!

Bővebben a visitgyula.com oldalon

Programok

Gyulán mindig történik valami izgalmas! Legyen tél, tavasz, ősz vagy nyár, minden évszakban színes és tartalmas programokat szervezünk a történelmi fürdővárosban. Városunk számos fesztivál otthona, e mellett Gyula és térsége remek lehetőségeket biztosít sportolásra, túrázásra és horgászatra is. A fürdőzés és a testi feltöltődés mellett szellemi táplálékot is kínálunk: kulturális és gasztronómiai élményekkel, szórakoztató programokkal és egyedi kiállítóhelyekkel várjuk Önt. Legyen szüksége akár kikapcsolódásra, akár pezsgésre, nálunk mindkettőt megtalálja!

Bővebben a visitgyula.com oldalon

Látnivalók

Amennyiben Ön még nem járt nálunk, rengeteg felfedeznivaló várja, ha pedig már meglátogatta városunkat, akkor is akad újdonság évről évre. A Gyulai Várfürdő csodás ősparkjával önmagában is egyedülálló látnivaló, ahol a híres gyógyvízen kívül, számos egyéb kényeztető szolgáltatás segíti felüdülését. Fürdőzés után érdemes felkeresni a város további érdekességeit is! Mindössze néhány lépés, és megcsodálhatja a gyulai várat, illetve az Almásy-kastély Látogatóközpontot. Mindkét helyen rengeteg dolgot megtudhat a város történelméről, és elmerülhet a régi idők hangulatában. A városközpont felé haladva térjen be egy jó kávéra vagy egy finom süteményre a Százéves Cukrászdába, ahol díszesen festett falak között, eredeti biedermeier bútorzattal berendezett termekben élvezheti a művészien elkészített édességeket. Hazánk második legrégebbi cukrászdája közvetlen szomszédságában áll a Ladics-ház, melyben egy 19. századi polgári család életébe nyerhet bepillantást. Városunk nagy szülöttjének emlékét őrzi az Erkel Ferenc Emlékház, a művészet kedvelőjeként pedig a Kohán Képtárban ismerkedhet meg a Kossuth-díjas festőművész hagyatékával.

Bővebben a visitgyula.com oldalon

EXP