Házirend

 

1. A házirend a Gyulai Várfürdő egész területére vonatkozik.
2. A szolgáltatás ára a kiszolgálási díjat is magában foglalja, ezért a fürdő dolgozója semmiféle más juttatást nem követelhet és nem fogadhat el.
3. A fürdő- vagy más szolgáltatás igénybevétele csak érvényes belépőjegy vagy bérlet ellenében történhet. A belépőjegyet a fürdő területén viselendő elektronikus karóra testesíti meg, azt a fürdő személyzete a fürdőben tartózkodás ideje alatt ellenőrizheti. A fürdő teljes területén a belépéskor kapott karóra viselése kötelező. Amennyiben a Vendég a Várfürdőben elveszti a szolgáltatás igénybevételére jogosító karóráját, akkor 5.000,- Ft órapótlási díjat köteles megfizetni. Továbbá az így elvesztett karórára előre feltöltött szabad felhasználású pénzösszeg (feltöltött letét) fel nem használt része a Vendég részére – a karóra, mint adathordozó hiányában - nem kerül visszafizetésre.
4. Pénztárnyitás 8 órakor (uszoda 6 órakor), a pénztárzárás a Gyulai Várfürdő zárását megelőzően 45 perccel történik.
5. A Gyulai Várfürdő nyitvatartását a fürdő vezetése indokolt esetben megváltoztathatja (műszaki hiba, időjárás stb.), melyről a vendégeket szokásos eszközein keresztül értesíti.
6. A belépőjegy a típusától függő számú belépésre jogosít az érvényességi idején belül.
7. A belépőjegy csak arra a szolgáltatásra érvényes, amelyre azt kiadták.
8. 10 éven aluli gyermek csak szülő vagy megbízott felnőtt felügyelete mellett, gyermek-csoport pedig csak felelős kísérővel léphet a fürdő területére.
9. Kedvezményes jegy igénybevételére jogosult vendégek:
9.1. 6 éves kor alatt regisztrációs jegy megvásárlásával
9.2. érvényes diák- és nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező személyek
10. A gyulai kedvezmény igénybevétele csak érvényes, előre kiváltott ún. „gyulai igazolvány” kártyával lehetséges.
11. A Hunguest Hotel Gyula szálloda felől csak a Hunguest Hotel Gyula szálloda vendégei részére rendszeresített karórával lehet belépni.
12. A fürdőbe belépéskor kérjük az előre megváltott jegyeket, illetve a bérleteket ellenőrzés céljából a pénztárosoknak átadni.
13. A beléptetési pontok és pénztárak ellenőrzése állandóan üzemelő videorendszerrel történik.
14. A fürdő alkalmazottainak felhívásait és a házirendben foglalt előírásokat kérjük betartani. Aki a rendelkezéseket a felhívás, figyelmeztetés ellenére sem tartja be, attól a szolgáltatás megvonható.
15. A fürdőszolgáltatásokat mindenki csak saját felelősségére (gyógymedencékben az ajánlott fürdési idő: napi 2 x 30 perc), a gyógyszolgáltatásokat orvosi javaslatra veheti igénybe.
16. A medencékbe felhevült testtel beugrani, vagy tartósan a víz alatt úszni tilos.
17. A fürdő egyes területein fokozott a csúszásveszély. A balesetek elkerülése érdekében megfelelő csúszásmentes papucs használata a medenceterekben és a fokozottan csúszásveszélyes helyeken kötelező.
18. A fürdőt fertőző- vagy bőrbetegségben szenvedők nem vehetik igénybe.
19. Ittas személy a fürdő területén (különös tekintettel a gyógyászatra) nem tartózkodhat, szolgáltatást nem vehet igénybe.
20. Az öltözőszekrények a belépéskor kapott elektronikus karórával üzemelnek.
21. Aki a fürdő berendezési, felszerelési tárgyaiban, a park növényzetében szándékosan, vagy gondatlan magatartásával kárt okoz, attól a Gyulai Várfürdő Kft. a kár megtérítését követelheti.
22. Az egészségügyi és hatósági rendelkezések betartása és a fürdővendégek zavartalan pihenése érdekében tilos:
22.1. a medencefürdőt tisztasági zuhany és lábmosó használata nélkül igénybe venni
22.2. a fürdő területén fürdőruha, illetve arra kijelölt helyen szaunalepedő nélkül tartózkodni. Nem szabad a medencékbe olyan öltözékben bemenni, amely felületének mérete vagy anyaga okán közegészségügyi, vízminőségi, közerkölcsi vagy balesetvédelmi szempontból aggályos. Erre tekintettel a medencéket az alsó testrészen legfeljebb térdig érő, a felső testrészen pedig legfeljebb vállig érő fürdőruhában szabad igénybe venni
22.3. a közös medencéket - ahol erre előírás van- fürdősapka nélkül igénybe venni
22.4. olajos, homokos testtel a medencéket használni
22.5. a medencékben étkezni, tisztálkodó szert használni, mások nyugalmát zavarni
22.6. a medencékbe, medenceelőterekbe törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.) bevinni
22.7. a medencékbe labdát (strandlabdát kivéve), gumimatracot, búvárfelszerelést (kivéve engedéllyel) vagy bármilyen baleset, sérülés előidézésére alkalmas tárgyat bevinni
22.8. úszni nem tudóknak a mélyvizet használni
22.9. a rajtköveken kívül a medencék más pontjáról a vízbe ugrani
22.10. a melegvizű medencékben (kivéve a lovardai gyógyúszó medence) úszni, a fürdőzők nyugalmát zavarni, vagy testi épségét veszélyeztetni
22.11. a közös medencék lépcsőlejáratait elfoglalni
22.12. a fedett medenceterekben utcai cipőben vagy ruhában közlekedni
22.13. a fürdő területén szemetelni, cigaretta csikket eldobni
22.14. a padokat, székeket, hintaágyakat egyéb felszerelési tárgyakat a helyükről elvinni, áthelyezni
22.15. a fürdő területére bármilyen állatot bevinni. A tiltás nem vonatkozik az őrkutyás biztonsági szolgálat feladatai ellátásához szükséges kutyára és a segítő kutyára (vakvezető kutya, mozgáskorlátozott személyt vezető kutya, hangot jelző kutya, rohamjelző kutya, személyi segítő kutya és terápiás kutya), mely esetekben az állat a Várfürdő területére beengedhető. A fürdő fürdési célra kialakított nyitott vagy zárt terű medencéiben, jacuzziaiban, ülőkádjaiban, - azaz a medencetérben, mely a medencék bel-terét jelenti és melyekben tartózkodva a segítő kutya közvetlenül érintkezhet a fürdővízzel, a segítő kutya tartózkodása nem engedélyezett. A lábmosók vonatkozásában a segítő kutya csak arra az időre érintkezhet a fertőtlenítőszeres lábmosó víztartalmával, míg abban áthalad, az abban lévő hosszabb tartózkodás nem engedélyezett. A fürdő szabadtéri és zárt terű tusolóiban a segítő kutya tartózkodása nem engedélyezett, azonban a zuhanyzó előtt a segítő eb megvárhatja a szolgáltatást igénybe vevő gazdáját. Gőzkabinokban és szaunákban a segítő kutya tartózkodása nem engedélyezett. Belépéskor a Fürdőszolgálat vezetője ellenőrzi a segítő kutya megkülönböztető jelzését és oltási könyvét (különös tekintettel a veszettség elleni oltásra és a széles spektrumú féreghajtó szerrel való kezelésre). A közfürdő területére a segítő kutya sem léphet be, amennyiben betegség jeleit mutatja (levertség, láz, köhögés, hányás, hasmenés), vagy az általános higiéniás szabályoknak nem felel meg. A közfürdőbe lépés előtt a tulajdonos a segítő kutya szemét, szájkörnyékét, végbélnyílásának környékét és mancsait nedves törlőkendővel át kell, hogy törölje fertőtlenítés céljából. Az őrkutyás biztonsági szolgálatot ellátó kutya az alkalmazását előíró és szabályozó hatályos rendelkezések szerint tartózkodhat a Várfürdő területén.
22.16. a fürdő területére gépjárművet, kerékpárt bevinni, üzemidő alatt azzal közlekedni (kivéve a szolgálati járműveket)
22.17. rádiót, magnót, CD-t, hangszert úgy hallgatni illetve használni, hogy az másokat zavarjon
22.18. közrendet, közerkölcsöt, jóízlést sértő módon viselkedni
22.19. egyéni szaunafelöntéseket tartani, saját illóolajat, vagy egyéb folyadékot a szaunakőre önteni, szaunakövet letakarni. Szaunaprogramot kizárólag a Gyulai Várfürdő Kft. szaunamesterei, illetve a céggel szerződéses kapcsolatban álló személyek végezhetnek.
23. Az elektromos és mechanikus mozgáskorlátozott kerekesszékek a fürdő bizonyos – vízmentes- területein történő használata engedélyezett, a medencetérben és fürdővízben történő használata azonban nem engedélyezett balesetvédelmi és közegészségügyi szempontok miatt. A kerekesszéknek eleget kell tennie az általános higiéniás szabályoknak.
24. Külön szolgáltatás (hintaágy bérlés, fekpad bérlés) csak a bérbeadásért felelős alkalmazottnál, vagy a pénztárnál váltott jegy ellenében történhet.
25. A fürdő területén előforduló rosszullétet, balesetet a fürdő legközelebbi alkalmazottjának azonnal jelezni kell.
26. A vendéget ért esetleges sérüléshez, rosszulléthez elsősegélynyújtásra képzett dolgozó áll rendelkezésre. A balesetekről a fürdő nyilvántartást vezet. Kérjük a "Baleseti Napló"-ban történt bejegyzés aláírását (egyetértés és ellenvélemény esetén is). A Gyulai Várfürdő felelősségbiztosítással és balesetbiztosítással rendelkezik. A balesetbiztosítási jogosultság igazolása a belépőjegy bemutatásával történik. A balesetekért a fürdő a balesetbiztosítás hatályáig áll helyt.
27. A fürdő területén őrizetlenül hagyott tárgyak eltűnéséből származó károkért a Gyulai Várfürdő nem vállal felelősséget.
28. Kérjük, hogy a talált tárgyakat a pénztáros vagy rendész kollégánknak leadni szíveskedjenek.
29. A Gyulai Várfürdő teljes területén tilos dohányozni, kivéve a kültéren kijelölt dohányzóhelyeket.
30. A tűzesetek megelőzése érdekében tilos:
31.1. égő cigarettát műanyag szeméttárolóba, éghető hulladék közé dobni
31.2. bármilyen tüzet okozó tevékenységet folytatni.
32. A szabadtéri medencék üzemelése, nyitásuk, illetve zárásuk az időjárás függvénye. A medencék üzemeléséről a bejáratoknál kihelyezett táblák tájékoztatnak.
33. A kádfürdő használati ideje vetkőzéssel és öltözéssel együtt 1 óra, mozgássérültek kísérőt magukkal vihetnek.
34. A gyógyszolgáltatások csak a pénztáraknál váltott jegyek ellenében vehetők igénybe orvosi javaslat alapján. A szolgáltatás időpontját a betegirányító kolléga egyezteti. A szolgáltatást csak az előre meghatározott időpontban lehet igénybe venni.
35. Felnőttek a gyermekmedencéket nem használhatják, a gyermek felügyeletét kivéve. A gyermekmedencékben lábat áztatni tilos.
36. A fürdővendégek észrevételeiket, panaszaikat valamennyi pénztárnál elhelyezett Vásárlók Könyvében írásban tehetik meg.
37. A bérlők és alkalmazottaik az arcképes igazolvánnyal csak munkavégzés céljából léphetnek a fürdő területére.
38. Berendezések karbantartása, műszaki probléma, vis maior esetén a fürdő a kártérítés felelősségét kizárja.
39. A Várfürdő területén fotó-, video-, és TV felvétel készülhet, amelyben esetlegesen a látogatók is szerepelhetnek. A belépőjegy megvásárlásával a vendégek a fenti tényt tudomásul veszik, egyben mindenféle kárigényről a felvétellel és a felvételek megjelenésével kapcsolatban lemondanak, továbbá minden legális felhasználáshoz kifejezetten hozzájárulnak.


Jelen házirend 2023. december 5. napján lép hatályba, egyidejűleg a korábbi házirend hatályát veszti.

KÉRJÜK KEDVES VENDÉGEINKET A HÁZIRENDBEN LEÍRTAK BETARTÁSÁRA, ÉS TUDOMÁSULVÉTELÉRE! KÖSZÖNJÜK!Gyulai Várfürdő Kft.

 

EXP

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ.
A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, vagy ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Az Adatvédelmi szabályzat ide klikkelve megtekinthető pdf formátumban!

Engedélyezem